9 April Burgerschieten & 10 April Koningsvogelschieten

Op zaterdag 9 April organiseert Schutterij Wilhelmina Hingen wederom het jaarlijkse burgerschieten. U heeft dus de mogelijkheid om samen met uw vrienden, familieleden of uw collega’s kennis te maken met het schutterswezen en te schieten met de grote buks op een koningsvogel.

Nadat de koningen per vereninging bekend zijn, kunnen deze zich opmaken voor de titelstrijd‘’Koning der Koningen’’. Deze zaterdag starten de schietwedstrijden om 14.00 uur, waarna vanaf circa 19.00 uur wordt geschoten voor de Koning der koningen. Voor de jeugd tot 15 jaar vindt er deze middag eveneens een koningsvogelschieten plaats. Ditmaal niet met de zware schuttersbuks maar met de luchtbuks. Er wordt geschoten op een kleinere vogel voor de titel “Jeugdburgerkoning 2012, aanvang 15.00 uur.
Zondag 10 april start de dag in ons schuttergebouw met een Heilige Mis, die zoals gewoonlijk wordt opgeluisterd door ons muziekkorps. De H. Mis wordt voorgegaan door pastoor dhr. Bert Mom, aanvang 9.30 uur.

’s Middags zal de gehele schutterij voorbij marcheren om het huidige koningspaar, het keizerspaar en de genodigden te gaan afhalen. Na het nuttigen van een welkomsdrank bij Café ’t Hingen, zal om 15.00 uur op de feestweide een aanvang gemaakt worden met de strijd om het koningsschap. Nadat de nieuwe koning bekend is, zal nog tot laat kunnen worden gefeest in ons schuttersgebouw, waarbij gezorgd wordt voor de juiste Live feest-en stemmings-muziek.

 

Share

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *