Schietclinics

Schieten bij de Schutterij “Wilhelmina Hingen”’

In de Limburgse schutterswereld is het schieten het hoofdonderdeel. Tijdens deze workshop kunnen jullie zelf testen in wie een echte schutter schuilgaat.
De schutterijen zijn ontstaan in de Middeleeuwen en hadden als taak lokaal de orde en veiligheid van de burgers te bewaken. Maar ook om op te treden bij opstanden, oproer en calamiteiten. Tegenwoordig hebben de schutterijen in Limburg vooral een sociale, culturele en toeristische functie. Het programma start in het schutterslokaal met een kop koffie of thee en Limburgse vlaai. Na een korte uitleg m.b.t. het schutterswezen en het schieten is het de beurt aan jullie om het geweer ter hand te nemen. Bij slecht weer kan er binnen worden geschoten met professionele luchtbuksen en in de zomermaanden is het op aanvraag mogelijk om buiten te schieten.

Prijs:
€ 15,00 per persoon

Inclusief:
*Koffie/thee Limburgse Vlaai
*Uitleg/informatie Schutterij
*Schieten onder begeleiding
*Medaille voor de winnaar

Exclusief:
*Overige consumpties à €2,00

Bijzonderheden:
*Duur: 2 ½ uur
*Minimaal 25 personen – Totaal €375,00
*Schieten binnenbaan vanaf 10 jaar – met luchtbuks – op bölkes of zwijntjes.
*Schieten buitenbaan vanaf 18 jaar – met zware schuttersbuks – op bölkes. (paspoort, ID-kaart of rijbewijs is nodig voor de schietregistratie ter identificatie).

Wilt u meer informatie, m.b.t. het afstemmen van de groepsgrootte, een aangepast arrangement of overleg m.b.t. de beschikbare data ? Vul dan onderstaand contactformulier in, dan nemen we snel contact met u op.