15 April Burgerschieten & 16 April Koningsvogelschieten

Op zaterdag 15 April organiseert Schutterij Wilhelmina Hingen eindelijk weer het jaarlijkse burger-koningsschieten. Diverse verenigingen en bedrijven gaan uitmaken wie binnen hun groep Koning wordt (opgave hiervoor is helaas niet meer mogelijk). Nadat de koningen per vereniging bekend zijn, kunnen deze zich opmaken voor de titelstrijd ’Koning der Koningen’. Deze zaterdag starten de schietwedstrijden om 13.30 uur, waarna vanaf circa 19.00 uur wordt geschoten voor de Koning der Koningen.
Voor de jeugd tot 15 jaar vindt er deze middag eveneens een koningsvogelschieten plaats. Ditmaal niet met de zware schuttersbuks maar met de luchtbuks. Er wordt geschoten op een kleinere vogel voor de titel “Jeugd-burgerkoning 2022, aanvang 15.00 uur.

Zondag 16 april start de dag in ons schuttersgebouw met een H. Mis die zoals gewoonlijk wordt opgeluisterd door ons muziekkorps. Deze H. Mis wordt voorgegaan door pastoor dhr. Bert Mom, Let op! aanvang 11.00 uur.
’s Middags zal de gehele schutterij voorbij marcheren om het huidige koningspaar en de genodigden te gaan afhalen. Tevens zal ons keizerspaar zich presenteren in het nieuwe uniform, welk is mede mogelijk gemaakt, door steun van uit het Prins Bernhard Cultuurfonds. Na het nuttigen van een welkomstdrankje bij Café ’t Hingen, zal om 15.00 uur op de feestweide een aanvang gemaakt worden met de strijd om het koningschap. Nadat de nieuwe koning bekend is, zal nog tot laat kunnen worden gefeest in ons schuttersgebouw bij muziek van het orkest Two Dance.

Bestuur, leden en beschermvrouw van Schutterij Wilhelmina Hingen, heet u van harte welkom op onze activiteiten.

Share

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *