1 April Burgerschieten & 2 April Koningsvogelschieten

Op zaterdag 1 April organiseert Schutterij Wilhelmina Hingen wederom het jaarlijkse burger-koningsschieten. Diverse verenigingen en bedrijven gaan uitmaken wie binnen hun groep Koning wordt. Opgave hiervoor is niet meer mogelijk.

Nadat de koningen per vereniging bekend zijn, kunnen deze zich opmaken voor de titelstrijd‘’Koning der Koningen’’. Deze zaterdag starten de schietwedstrijden om 13.30 uur, waarna vanaf circa 19.00 uur wordt geschoten voor de Koning der koningen. Voor de jeugd tot 15 jaar vindt er deze middag eveneens een koningsvogelschieten plaats. Ditmaal niet met de zware schuttersbuks maar met de luchtbuks. Er wordt geschoten op een kleinere vogel voor de titel “Jeugd-burgerkoning 2017″, aanvang 15.00 uur.

 

Zondag 2 april start de dag in ons schuttergebouw met een Heilige Mis, die zoals gewoonlijk wordt opgeluisterd door ons muziekkorps. De H. Mis wordt voorgegaan door pastoor dhr. Bert Mom, Let op ! aanvang 12.30 uur.

’s Middags zal de gehele schutterij voorbij marcheren om het huidige koningspaar, het keizerspaar en de genodigden te gaan afhalen. Na het nuttigen van een welkomsdrank bij Café ’t Hingen, zal om 15.00 uur op de feestweide een aanvang gemaakt worden met de strijd om het koningsschap. Nadat de nieuwe koning bekend is, zal nog tot laat kunnen worden gefeest in ons schuttersgebouw, verzorgd door de 3-mansformatie What Ever !

Schutterij Wilhelmina Hingen heet u van harte welkom op onze activiteiten.

Share

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *