Burger- en Vogelschieten Wilhelmina Hingen.

f4ee318c-c9cb-408e-ae0f-4325df7b8d2dOp zaterdag 9 april organiseert Schutterij Wilhelmina Hingen het jaarlijkse burgervogelschieten. Door diverse verenigingen wordt geschoten op een koningsvogel. Maar liefst 8 nieuwe koningen vloeien hieruit voort. Nadat de koningen per vereniging bekend zijn, kunnen deze zich opmaken voor de titelstrijd “Koning der Koningen”. De deelnemende verenigingen/teams zijn o.a.:  FC. Hingen, het Vriendenkoor, Café ‘t Hingen, de Vastelaovesverening ASU, Leo’s Café, de Vuttersclub enz.. We starten om 13.30 uur. De jeugd van het Hingen en omgeving strijdt om de ,titel “Jeugdburgerkoning 2016”, er wordt geschoten met de luchtbuks, aanvang 15.00 uur. Er is ook een springkussen aanwezig voor de kleinsten.

Zondag 10 april om 9.30 uur start de dag in ons schuttersgebouw met een Heilige Mis, die zoals gewoonlijk wordt opgeluisterd door ons muziekkorps. De H. Mis wordt voorgegaan door pastoor Bert Mom. ‘s Middags zal de gehele schutterij door de straten van het Hingen marcheren om het huidige koningspaar, het keizerspaar en onze genodigden te gaan afhalen. Na het nuttigen van een welkomstdrank bij Café ‘t Hingen, zal om 15.00 uur op de feestweide een aanvang gemaakt worden met de strijd om het koningsschap. De jeugdleden van Wilhelmina, strijden om de titel “jeugdkoning 2016”. Nadat de nieuwe koning bekend is, zal nog tot laat kunnen worden gefeest in ons schuttersgebouw, waarbij gezorgd wordt voor de juiste feest- en stemmingsmuziek, verzorgd door de tweemansformatie Double Dice.  Alle activiteiten vinden plaats in en om onze schietaccommodatie, gelegen aan Op den Dijk 31 Hingen.

Share

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *